Ugrás a fő tartalomra

A csoport, a csoporttagok szellemi és ideológiai háttere

 

A csoportban aktív profilok (emberek) nyíltan„vegyes” szellemi háttérből kerülnek össze. Ebben a mocsárban olykor össze-összeveszve, de mégiscsak egymás mellett létezik a meggyőződéses ateista, a távol-keleti filozófiákat követő, az ősmagyar vagy éppen anticionista valamint a kisegyházi (bagyos, pünkösdi meg egyéb „zavarosban halászó”) ember. 
A vegyes felvágott egyetlen közös kapcsolódási pontja – és legkedvesebb beszédtémája – a Hit Gyülekezete és Németh Sándor személyével szembeni gyűlölet. Az itt zajló beszélgetések ritmusában ez sokszor megmutatkozik: a különböző világnézetű emberek közötti beszélgetés rendszerint nyílt ellenségeskedésbe torkol (csoporttagok közt!), amennyiben a téma a Hit Gyülekezetén kívül másra terelődik. Sokan egymást is letiltották és bannolták. Az adminisztrátorok ezért tiltólistára helyeztek témákat (ld. később, pl. lapos Föld elmélet), és előzetesen szűrik a csoportba érkező bejegyzéseket – a gyülekezethez nem kötődő beszélgetéseket eleve nem engedik megjelenni a csoportban, ezzel is minimalizálva a tagok közti nyílt ellenségeskedések lehetőségét.


Az ideológiai zűrzavar ugyanakkor átüt a moderátorok cenzúrából épült falain is. A következőkben több olyan témát mutatunk be, melyek azt illusztrálják: a tagok zavaros, az igeivel gyakran homlokegyenest ellenkező véleményeket fogalmaznak meg és tesznek magukévá. Az igazán szemnyitogató és megdöbbentő az, hogy önnön kereszténységüket melldöngetve bizonygató tagok szemérmesen hallgatva lépnek túl azon a tényen, hogy közös platformon, egy csoportban vannak például olyan emberekkel, akik itt, ebben a csoportban tagadták meg korábbi Szent Szellem keresztségüket.


Gond nélkül vállalnak baráti, szívélyes közösséget, cseverésznek olyan emberrel például, aki ma „hablatyolás”-nak tartja a nyelveken szólás ajándékát, miközben saját bevallása szerint a ’90-es években ő maga is betöltekezett Szent Szellemmel és szólt nyelveken.


Milyen szellem ez?


Következő bejegyzéseinkben a csoportban rendszeresen zajló, Szent Szellem mumkáján, a Kenet megnyilvánulásain történő gúnyolodásokat fogjuk részletesen, képernyőmentésekkel alátámasztva bemutatni.


Vinnyogj, Laci!

Megjegyzések

  1. “Milyen szellem ez?“ - tudjuk a választ. Ezek a sátán gyerekei…

    VálaszTörlés
  2. Ruff Tibor beszél arról a Hetekes interjúban, hogy Isten Igéje bármilyen formában is, táplálékul adatik, ezért fontos, hogy ne felejtse el az ember, amiket hallott. Szemlátomást ezek az emberek nagyon gyorsan elfelejtették, hogy mit hallottak, és kitől. Sajnos az elszakadás után elég gyorsan és nagyon mély állapotban lehet jutni, ahogy erről Péter és Júdás is ír. Érdemes Tibor interjúját meghallgatni. https://www.hetek.hu/cikkek/online/maradj-ebren-kepbehozo-interju-ruff-tibor-teologus-filozofussal

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó beszélgetés, tényleg érdemes meghallgatni!

      Törlés
    2. https://youtu.be/167f1RC7nvo?si=syzlYrc_KkzhD-8a Ezt is hallgassátok! Tibor tűpontosan leírja ezt a bolond csoportot!

      Törlés
  3. Az árulást szeretik, de az árulókat még azok is megvetik, akik abból hasznot húznak!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alapvető információk a csoportról - 1. rész

  A Kérdések a Hit Gyülekezetéről csoportot 2020. július 28-án alapították, nevüket fel nem vállaló, álnéven személyek. A gyűlöletcsoportnak jelenleg 60 moderátora van, ebből 59-nek csak az álnéve ismerhető. Az álnevek típusa miatt (pl. „Felülvizsgálók”, „Felülvizsálatiszerv”, „Felülvizsgálat”; „Kivizsgálás”; „Kivizsgáló” vagy „Szentek”, „Békéstáj” , „Szeretettelteli” stb) van ok felételezni, hogy ezek mögött egy kisebb maroknyi csoport áll, 5-10 ember, akik ilyen módon a valóságosnál sokkal nagyobb számúnak tudják magukat feltüntetni. A tagok körében is kimagaslóan magas az álneven írók aránya A csoport létszáma a cikk írásának pillanatában 5.973 fő. Az csoporttagok nagyjából 90 százaléka semmilyen aktivitást nem fejt ki a csoportban (nem szól hozzá, nem lájkol, nem reagál a beszélgetésekre, stb). Sok tagnak nincs és nem is volt kötődése a gyülekezethez. Időnként gyanúsan nagy hullámokban „csatlakoznak” emberek a csoporthoz. Például 2023. július 23-24 vasárnapról hétfőre, alig 24 óra