Ugrás a fő tartalomra

Alapvető információk a csoportról - 1. rész

 A Kérdések a Hit Gyülekezetéről csoportot 2020. július 28-án alapították, nevüket fel nem vállaló, álnéven személyek. A gyűlöletcsoportnak jelenleg 60 moderátora van, ebből 59-nek csak az álnéve ismerhető. Az álnevek típusa miatt (pl. „Felülvizsgálók”, „Felülvizsálatiszerv”, „Felülvizsgálat”; „Kivizsgálás”; „Kivizsgáló” vagy „Szentek”, „Békéstáj” , „Szeretettelteli” stb) van ok felételezni, hogy ezek mögött egy kisebb maroknyi csoport áll, 5-10 ember, akik ilyen módon a valóságosnál sokkal nagyobb számúnak tudják magukat feltüntetni. A tagok körében is kimagaslóan magas az álneven írók aránya

A csoport létszáma a cikk írásának pillanatában 5.973 fő. Az csoporttagok nagyjából 90 százaléka semmilyen aktivitást nem fejt ki a csoportban (nem szól hozzá, nem lájkol, nem reagál a beszélgetésekre, stb). Sok tagnak nincs és nem is volt kötődése a gyülekezethez. Időnként gyanúsan nagy hullámokban „csatlakoznak” emberek a csoporthoz. Például 2023. július 23-24 vasárnapról hétfőre, alig 24 óra alatt 282 ember került be a csoportba, miközben ezt semmilyen, a gyülekezet körüli történés nem indokolta (sem a gyülekezet, sem Németh Sándor, sem a gyülekezet más tagja ezeken a napokon nem volt benne az országos hírekben). Az ezt megelőző illetve követő hetekben a csatlakozók száma napi 1-3 fő között mozgott.

A csoport bátor adminisztrátorai, nevét itt senki nem vállalja. Persze könnyű tömegnek tűnni több tucat (vagy akár több száz!) álprofil mögé bújva...

Az aktív, viszonylag rendszerességgel hozzászóló emberek pontos létszámának meghatározását nehezíti az álprofilok elburjánzása a csoportban. Nehezen határozható meg, hogy a csoportban rendszeres tevékenységet végző, nagyjából 100-150 álnév mögött mennyi valós személy húzódik. A Hit Rádió csapata által feltárt botrány erős bizonyíték arra, hogy a valós aktív mag ennek a számnak töredéke lehet, talán egy vagy két tucatnyi személy. Az a néhány ember, aki valós névvel, legalább heti rendszerességgel részt vesz a csoportban zajló beszélgetésekben, az ő számuk nagyjából 20 főre tehető. Ez a kör kiegészül olyanokkal, akik időnként saját nevükön (is) megnyilvánulnak, ezek közt vannak olyan személyek, akik az 1998-as szakadást megelőzően váltak ki a gyülekezetből (Tallér János, Bartus László, Borbély Viktor), feltűnnek a szakadáshoz köthető emberek (Piszter Ibolya, Piszter lányok, Egri István), és olyanok is, akik a covid járvány időszakában szakadtak el (a hangadók ebből a körből Domonics Róbert és felesége, Uzoni Dávid, ritkábban feltűnik Adravecz Tamás, Harold Péter). Az adminisztrátori, moderátori teendőkben szinte biztosan részt vesz Bartus László (maroknyi álprofilon keresztül, ld. később), Lakatos (Patonai) Zsolt és Balogh László illetve felesége, Adrienn.

A csoport elmúlt 3 éves munkásságát három jelzővel lehet a legpontosabban összefoglalni. Módszeres. Bartusi. Alpári.


Szerk. Cikkünk megjelenésének időpontjára a csoport létszáma - hogy-hogynem - 6000 fölé hízott. De nem is ez az igazán érdekes, hanem az, hogy a tagság több, mint 90 százaléka(!) a Facebook adatai szerint soha, tehát az alapítás óta eltelt több, mint három évben egyetlen egyszer sem(!!!) lépett interakcióba a csoporttal. Még egy lájkot sem nyomott rájuk, csak valahogy bekerültek oda (pl Linda Ward meghívásai nyomán, amit százával küld a bartusi profil - ellenőrizhető a csoport taglistáján...)


A legutóbb "csatlakozott" tagok közel kétharmadát egy, Bartushoz ezer szállal kötődő profil tette be a csoportba, Linda Ward:





(Hét második felében folytatjuk!)

Megjegyzések

  1. Már elnézést de ez mind fából vaskarika ! Saját házába söprögessetek !!! Rágalom az egész . Szeretnék bizonyítékot !!! Amúgy csak rágalom ! Köszönettel Harold Évi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az olvasás nem az erőséged, Évi. Az írást meg inkább ne erőltesd...

      Törlés
    2. Hitehagyott, aposztata árulók véleménye nem érdekel! Menj Évike, máshova böfögd be az okosságaidat!

      Törlés
    3. A nevedet írd oda , arctalan . Az Évi az személyes és vagyok kapcsolatba olyanokkal akiknek nincs arcuk !!!!!

      Törlés
    4. Annyi hazugság van bennetek hogy már el is hiszitek amit mondtok ! De elfelejtitek hogy Isten mindent lát és hall !

      Törlés
  2. Végre valaki lerántja a leplet erről a rosszindulatú bandáról...Karika

    VálaszTörlés
  3. Nagyon patent ez a blog. Torkig vagyok a Kérdések a HGY-ről csoport sunyi módszereivel. Nem is értem, hogy miként merik magukat többen kereszténynek nevezni.

    VálaszTörlés
  4. És ezek kereszténynek hiszik magukat? 😱😱😱

    VálaszTörlés
  5. Egy az igaz Bíró!2023. december 23. 0:33

    Minden megnyilvánulásukkal csak a bűneiket szaporítják.

    VálaszTörlés
  6. Mennyi díszpinty. sajnos az internettel teret kaptak az agymenésükhöz. Az uzoni dávid meggyőződéses laposföld hívő lett. Teljes elmebaj.

    VálaszTörlés
  7. Balogh László? Az kicsoda? Nem Imre véletlenül? Annak a neje az Adrienne…

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem. Sajnos. Nagyon jó testvérek - voltak -, nagyon kiterjedt, minőségi kapcsolattal. Sokak előtt a mai napig titkolják a véleményüket, a hovatartozásuk megváltozását. Nagyon-nagyon sokan támogatták, menedzselték Adry divtaszakmába való felfutását.

      Törlés
    2. Balogh Laci :-) nahát :-) a mindig nyájaskodó Laci :-) Akit a HGY meg Szekeres Gyuri imádkozott ki a börtön kapujából. A bukott rendőr, aki annyit kapott volna, ha nincsenek mellette a hitesek, hogy a műanyag lakat is elrohadt volna a cellán. Egy kis sumák gyerek. Kihasznált mindenkit. Most is ha összefut vele az ember, úgy tesz, mintha mise(m) történt volna. Lelkiismeret? Ugyan kérem . . . Nem kell . . . Húzza meg magát és húzzon el . . . Vagy térjen meg, de igazán . . . .

      Törlés
  8. Egy csapat pancser, ugrálnak mint a Duracel nyuszi, kár rájuk a szót vesztegetni.

    VálaszTörlés
  9. Natalia Correát kihagytátok. Igaz Simon Anita néven ír néha napi szinten…my name is Nobody

    VálaszTörlés
  10. Évike, nem olvastad, hogy az asszonynak nem engedi Pál a tanítást? Rád gondolt!

    VálaszTörlés
  11. Hallgattak volna, bölcsek maradtak volna…

    VálaszTörlés
  12. Legfontosabb kimaradt. Egy rakás szerencsétlenség az összes, kivéve azt a kettőt, amelyik pancser.

    VálaszTörlés
  13. Gyűlölködő banda, semmi értéket nem tettek az asztalra, csak fröcsögnrk, fröcsögnek, fröcsögek…

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon