Ugrás a fő tartalomra

Előszó - miről lesz itt szó?

Ehető-e a répa? Mielőtt válaszolnánk erre a szinte bugyutának ható kérdésre, tegyünk fel egy újabb kérdést. Honnan került az asztalra? Egy tányér levesből vagy egy vödör hányásból?

Meggyőződésünk, hogy a Kérdések a Hit Gyülekezetéről csoport kaotikus információ folyama az a vödör, amiben lötykölődik a szellemi okádás, miközben a tetején úszkáló répadarabok igyekeznek az egésznek fogyasztásra alkalmas élelmiszer látszatot kölcsönözni. De nincs az a mennyiségű, félig megemésztett zöldség, ami fogyaszthatóvá tenné ezt a barnás-zöldes szellemi hányadékot, ahova filter nélkül ömlik a szenny. A csoport tagjai ugyanis – mint látni fogjuk – egyáltalán nem finnyásak. Nem válogatósak sem az eszközöket, sem a stílust illetően. Nincs kifogás trágárságok, hazugságok, félinformációk, rágalmak, gyomorforgató visszásságok de sokszor még a szimpla ostobaságok esetén sem, ha az a közös célt szolgálja: a gyülekezet elleni virtuális agresszió szinten tartását és fokozását. Az egyetlen, legkisebb közös többszörös az, ami összeköti a ma már legkülönbözőbb világnézeti rendszerekbe sodródott tagokat (többségük ha nem is a Hit Gyülekezete, de valamilyen keresztény irányzatból indult és/vagy kötött ki). A moderátorok feladata, hogy a beszélgetés ne távolodjon túlságosan messzire el az origó egységsugarú környezetéből, és a téma (bármilyen téma) mindig ugyan oda kanyarodjon vissza. A Hit Gyülekezete, annak tagjai illetve vezetői szidalmazásához, az ellenük irányuló rágalmazásához.

A KaHiGy egy virtuális platformra hangszerelt lejáratókampány, ami felületében új, eszközeit tekintve unalomig ismert. Pontosan ugyanazok a rágalmak, fals hangok, zavaros világnézet és cinikus, a valódi értékekkel szemben álló, kommunista ízű propaganda szólal meg, amit elsőként az érett szocializmus titkosszolgálata fogalmazott meg, majd vett át Franka Tibor, Jezsó Ákos, Bartus László neveivel fémjelzett vonal.

Jelen bloggal a célunk az, hogy pontos, tényszerű látleletet adjunk a csoportról: olyan képet, ami a felületes szemlélő, a csoportba tévedő „idegen” számára nem mutatkozik meg. Az írások szerkesztésében olyan emberek vettek részt, akik ennek a sátáni csoportnak az átkos munkásságát kezdetektől figyelemmel kísérték, amellett, hogy a „kemény maghoz” tartozó személyekhez személyes ismeretség is fűzi a szerkesztők egy részét.

Mostantól heti rendszerességgel adunk közre írásokat. Az első nagyobb téma: lerántjuk a leplet ennek a módszeresen felépített, Facebook-os hecckampánynak a gusztustalan, gyomorforgató részleteiről. Az írásokból kibontakozik majd a csoport által használt módszer, ami koránt sem új a Hit Gyülekezete ellenségeinek kezében.

Látni fogjuk, nem véletlen a csoportot körüllengő, fékezett habzású kommunista-utóíz. A 21. század infokommunikációs eszközeire komponált szektakampány karmesteri szerepében ugyanazt a régi arcot találjuk, aki az elmúlt évtizedekben ezernyi alkalommal bizonyította a kor előrehaladtával sem lankadó hitesfóbiáját. Az ’elgurult gyógyszerre ivás’ című népsportot életformaként gyakorló Bartus körül még most is úgy döngicsélnek a múlt hosszúra nyúlt árnyából ismét napvilágra lépő zombik, mint érett tehéntrágya közelében a szuronyos istállólegyek. Egri, Piszter család, Iványi és a többiek.

Nem titkoljuk: az írások mély felháborodásunkat tükrözik. A csoport tagjai démonikus beszédekkel, az igazságot hazugsággal vegyítő, sátáni taktikával támadnak. Vélt vagy valós sérelmeiket nyalogatva magukat áldozati szerepbe kárhoztatták, amiből kijönni nem céljuk, ellenben erre apellálva minden eszközt megengedhetőnek tartanak a szexuális tisztátalanságtól a gátlástalan hazudozásig. Annak eldöntését, hogy mindez melyik bibliai antihős magatartására emlékeztet – az olvasók belátására bízzuk.

Felháborodásunk ellenére hangsúlyozzuk, hogy az ezen a felületen megjelenő írásokban nem személyes véleményünket vagy értékítéletünket írjuk le, hanem pontos beszámolót, számadást végzünk a csoportban tapasztalt jelenségekről. A tényszerűséget fontosnak tartjuk, ezért megfogalmazott állításainkat a csoportban készült képernyőképekkel, kimentett szöveggel támasztjuk majd alá. Előrebocsátjuk: ezek a kimentett szövegek – tartalmuknál fogva – kimerítik a szellemi kútmérgezés tényállását, ezért mindig az írásaink végén helyezzük el. Csak eős gyomrúaknak! Nem szeretnénk megmérgezni az olvasók lelkét például a Szent Szellem személyével, karizmáival, megnyilvánulásaival kapcsolatos gúnyolódásokkal (amivel a csoport tagjai napi-heti rendszerességgel szolgálnak). Nem akarjuk a zavaros „próféciákat” (vagy inkább: jövendöléseket) népszerűsíteni. Nem akarjuk a csoport tagjainak mosdatlan, mocskos szájából válogatás nélkül ömlő trágárságokat az olvasó nyakába önteni. De fontosnak tartottuk a csoportban tapasztalt jelenségek pontos dokumentálását, alátámasztandó, hogy mondanivalónk nem „ráolvasás”, hanem tényszerű, hiteles beszámoló.


Vinnyogj, Lacika!




Megjegyzések

  1. Ez egy ritka gusztustalan csoport. Tényleg egy vödör hányás.

    VálaszTörlés
  2. Ami durva, hogy többen örömmel kanalazzák a hányást. Eszembe jut a Z a hangya című rajzfilmből a jelenet, amikor a legyek kakit esznek "Rovarkánaában" és egymást kínálják az anyaggal. A legyek/döglegyek nagyon elégedetten eszik a trutymót :-) ilyen ez a csoport is . . mint a szennyvízcsatorna folyik benne minden(is)

    VálaszTörlés
  3. Isten áldjon meg benneteket gazdagon! Bolondmentes újévet minden hívőnek!

    VálaszTörlés
  4. Az ige IGAZ! SAJNOS SOHA NEM JUTOTTAK TÚL AZ I. MÓZES 1-EN!
    Pedig Júdás levélben is vannak izgalmak!

    8. Hasonlóképpen mégis ezek is álomba merülvén, a testet megfertőztetik, a hatalmasságot megvetik, és a méltóságokat káromolják.
    9. Pedig Mihály arkangyal, mikor az ördöggel vitatkozván Mózes teste felett vetélkedett, nem mert arra káromló ítéletet mondani, hanem azt mondá: Dorgáljon meg téged az Úr!
    10. Ezek pedig azokat káromolják, amiket nem tudnak; amiket pedig természet szerint tudnak, mint az oktalan állatok, azok által megromolnak.
    11. Jaj nékik! mert a Kain útján indultak el, és a Bálám tévelygéseivel bérért szakadtak ki, és a Kóré ellenkezésével vesztek el.

    VálaszTörlés
  5. Franka Tibornak ma már a nevére sem emlékezik senki. Ezeket az unalmas percembereket is el fogják felejteni pár éven belül. Az árulást szeretik, de az árulókat még azok is megvetik, akik abból haszno húznakk!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És tényleg így van. Pedig Franka mögött még a hatalom is ott volt. Ezek mögött pedig csak a Lapos Föld hívők állnak vagy a derékszög tagadók csoportja.

      Törlés
    2. Nekem rá kellett keresnem a nevere… De ki az a Frank es miért érdekes?

      Törlés
  6. 👍 Hajrá srscok!

    VálaszTörlés
  7. Egy ket magrol mar ltszani kezd, hogy konkoly es nem gabona. Lassan a biro harmat fuj a sipjaba.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alapvető információk a csoportról - 1. rész

  A Kérdések a Hit Gyülekezetéről csoportot 2020. július 28-án alapították, nevüket fel nem vállaló, álnéven személyek. A gyűlöletcsoportnak jelenleg 60 moderátora van, ebből 59-nek csak az álnéve ismerhető. Az álnevek típusa miatt (pl. „Felülvizsgálók”, „Felülvizsálatiszerv”, „Felülvizsgálat”; „Kivizsgálás”; „Kivizsgáló” vagy „Szentek”, „Békéstáj” , „Szeretettelteli” stb) van ok felételezni, hogy ezek mögött egy kisebb maroknyi csoport áll, 5-10 ember, akik ilyen módon a valóságosnál sokkal nagyobb számúnak tudják magukat feltüntetni. A tagok körében is kimagaslóan magas az álneven írók aránya A csoport létszáma a cikk írásának pillanatában 5.973 fő. Az csoporttagok nagyjából 90 százaléka semmilyen aktivitást nem fejt ki a csoportban (nem szól hozzá, nem lájkol, nem reagál a beszélgetésekre, stb). Sok tagnak nincs és nem is volt kötődése a gyülekezethez. Időnként gyanúsan nagy hullámokban „csatlakoznak” emberek a csoporthoz. Például 2023. július 23-24 vasárnapról hétfőre, alig 24 óra