Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: december, 2023

Zavarosban halászva: sámánizmustól a laposföldig, antiszemitizmustól a zűrös látomásokig minden IS belefér a csoport ideológusainak. (1. rész)

Csak a "hitgyülit" ne! Nem baj, ha szerinte a Föld lapos. Izrael a Sátán munkája? Belefér. Térjünk  vissza az ősmagyar hiedelmekhez, táltosokhoz? Hol itt a gond?! A csoporttagok egy része büszkén vallja, hogy a Biblia ókori hamisítvány. 

Szent Szellem munkájával, megnyilvánulásával, nyelveken szólással kapcsolatos gúnyolódások a csoportban

A csoportban rendszeresen megjelennek a legváltozatosabb vélemények a Szent Szellem személyéről, de hasonló „vegyes felvágott”-at látni a Szellem ajándékairól, megnyilvánulásairól szóló „beszélgetésekben”. Ezek sokszor a legmocskosabb szennyfolyamok, melyekben mindenféle véleménynek helyet adnak, megjelenik szkepticizmus, gúnyolódás és nem ritkán a Szent Szellem nyílt káromlása is. A csoport tagjainak egy része nyíltan megtagadta korábbi szellemi megtapasztalásait. A nyelveken szólást „halandzsának” és „önhipnózisnak” bélyegzik olyanok (is), akik saját állításuk szerint korábban (évekkel, évtizedekkel azelőtt) részesültek a Szellem karizmájából. Egyikük a gúnyolódás mellett megjegyezte: ma – kereszténységtől eltávolodva - is képes ugyanolyan „halandzsára”, mint hívőként, tehát az egész „semmi”. Az ilyen vélemények egy részét alpári kifejezésekkel, változatos káromkodásokkal tűzdelték meg, ami mutatója az illető (és a csoport) szellemi-erkölcsi színvonalának is.

Szafaládéba oltott aszpikos parizer: a csoport ideológiai háttere. Szemelvények a szellemi vegyesfelvágottból, 1. rész

A csoportban aktív profilok (emberek) nyíltan vegyes szellemi háttérből kerülnek össze. Ebben a mocsárban olykor össze-összeveszve, de mégiscsak egymás mellett létezik a meggyőződéses ateista, a távol-keleti filozófiákat követő, az ősmagyar vagy éppen anticionista valamint a kisegyházi (bagyos, pünkösdi meg egyéb „zavarosban halászó”) ember.